<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5793920116974392067\x26blogName\x3dc+h+e+r+r+y+b+l+o+s+s+o+m\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://syzrnn.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://syzrnn.blogspot.com/\x26vt\x3d3131246123712112531', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
stay qowiy ukhti ~

Happy 16th! I was once told that high school years are the best years to make an account of precious memories of life, dreams and love–doing so in the most vibrant manner possible.

: ukhti syazwani, 16 october, malaysian .
+ follow | Email | Instagram |

loves:



recent update:
friendzone
written on Monday, September 28 @ 22:59 ✈

Bismillahirrahmannirrahim.
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Assalamualaikum wbt . selawat dan salam ke atas junjungan Nabi Muhammad SAW. mari lah kita sedekahkan al-Fatihah kepada ahli keluarga kita serta saudara-saudara sesama Islam yang mana telah meninggalkan kita atau yang masih hidup.


F.R.I.E.N.D.Z.O.N.E

Aku sayang kau sebagai kawan. - First headshot

Aku anggap kau macam abang/adik aku. - Double headshot

Kau dan dia kawan aku dunia dan akhirat. - Final headshot

Siapa dah kena headshot? Atau dia bagi headshot dekat orang lain?

Okay, tarik nafas.

Perasaan kecewa bila kita di'friendzone'kan oleh seseorang yang kita suka. Padahal kita dah separuh mati nak meluahkan perasaan dekat dia. Haha. Dahlah kena friendzone, then dia boleh buat biasa macam tak ada apa-apa yang berlaku. Kita pula macam nak koma cuba terima hakikat yang kita diletakkan dalam zone itu. Fuh! Kesiannya.

Dan pada masa yang sama kita terpaksa terima orang yang dihadapan kita tu sebagai 'kawan'. Berbual or etc sebagai kawan. Pretending like nothing happen. Padahal hati kita dah mula retak secara perlahan-lahan.

Part bila dia cerita yang dia suka someone, kita pun bagilah dia semangat suruh luahkan perasaan dia. Tapi at the same time, kita sendiri yang menderita.

Kita rasa kita dah tabah, dah kuat... kononya.

Percayalah, ada seseorang yang sedang tunggu kita. Seseorang yang Allah hantarkan untuk bawa kau keluar dari 'friendzone' itu. Kau kena yakin. Allah's timing is always perfect.

Jadi, jangan buang masa tunggu sesuatu/seseorang yang tak pasti. Kau akan sakit, percayalah. Serahkan hati kau untuk orang yang sudi. Yang boleh accept kau InsyaAllah, yang dulu dan sekarang. Dia ada, kau kena sabar.

Dan, ukhti nak pesan sini,

Biarpun tak seerat sejarah lalu kau dan dia namun biarlah tetap ada melewati hari mendatang. Sekalipun kita mampu terbang setinggi angkasa, jangan kita lupa tanah serendah pusara. Sehebat mana pun takdir hidup kita, jangan kita lupa bahawa Allah telah menentukan segalanya. Jadi, jangan pula kita angkuh kerana seringkali yang angkuh itu jatuh.
And last, don't wait for so many things that don't really matter.

Berhati-hatilah dalam meletakkan situasi percaturan 'hati' antara manusia.

Okay, itu je.

Dapat tak point?

So, selamat mengeluarkan diri dari zone ciptaan sendiri.

How? Think!


cerdits: kak yong



0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life